Bodycare Yaşlanma Karşıtı Serum

Yüz serumu nedir?

Yüz serumu, cildini temizledikten sonra, nemlendirmeden önce cildine uygulayabileceğin, güçlü içerikleriyle doğrudan cildine etki eden bir cilt bakım ürünüdür. Yüz serumunun esas görevi, çok yüksek konsantrasyonda aktif içerik bulundurduğu için cildin derinliklerine nüfuz etmesidir. Özellikle cilt kırışıklıkları gibi belirli cilt bakımı sorunlarını hedeflemede harika bir araçtır! Kısacası yüz bakım serumlarıyla, yaşlanma belirtilerine de veda ediyoruz

Yüz Serumu Ne işe Yarar?

Aslında hem evet hem de hayır. Yüz serumları, cildin nemi muhafaza etmesine yardımcı olmak için nemlendirici bileşenler (hyaluronik asit, seramitler) ile doludur. Ancak cildi geleneksel anlamda nemlendirmez. Yüz losyonları ve nemlendirici kremler bu açıdan daha zengindir ve tüm nemi içeride tutmak için cildin üzerinde bir bariyer oluşturur.

Bodycare Yaşlanma Karşıtı Serum

Yaşlanma karşıtı serum günlük kullanıma uygundur, yağlı bir his bırakmaz ve gözenekleri tıkamaz. Yapısında bulunan shea yağı A, F, E ve D vitaminleri açısından zengin bir doğal antioksidan kaynağıdır. Ciltteki kolajen üretimini arttırmaya yardımcı olur. Cildinizi derinlemesine nemlendirir, pürüzsüzleştirir, yaşlanmanın etkilerini ve kırışıkların görünümünü azaltmaya yardımcı olur. Cilt lekelerinin azalmasını destekler.


Antioksidan, peptit ve minerallar bakımından zengin yapısıyla cildi nemlendiren ve besleyen Yosun (alg özü) “okyanusun en güçlü sırrı” olarak adlandırılır. C ve e vitaminleri ile cildi aydınlatarak parlaklık sağlarken, cildin bariyer fonksiyonunu geliştirir ve su kaybını önler. Hücre yenilenmesini sağlayarak anti-aging etki sağlar ve cilt sorunlarını ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

Yüz Serumunu Ne Sıklıkta Kullanmalıdır?

Yüz serumunun kullanım sıklığı, kullandığın serum çeşidine bağlı. Yüz serumunun kutusunun üzerinde yazan sıklıkta uygulamalısın. Ancak genelde yüz bakım serumları günde 1 kez kullanılıyor.

Yüz serumu nasıl kullanılır?

  • Cildinizi Temizleyin: Serumu uygulamadan önce, yüzünü temizleyiciyle güzelce yıka. Ardından tonik yardımıyla cildini kir ve yağdan arındır.
  • Cildinize Serumu uygulayın: İşte beklediğimiz an geldi! Cildine 2 ila 3 damla serum uygula, sonrasında ürünü cildine ve boynuna uygula. uygularken de cildine nazikçe masaj yap.
  • Cildinizi Nemlendirin: Cildinin serumu emmesi için birkaç saniye bekledikten sonra gece kremini tüm yüzünüze uygulayın.
  • Cildinizi Güneşten Koruyun: C vitamini, retinol, salisilik asit gibi cilt yenileme ve peeling etkili serumlar kullanıyorsan, cildinin mutlaka güneşin zararlı etkilerinden korumalısın. Bu yüzden yüz serumunu uyguladıktan sonra minimum SPF 15 içeren bir güneş kremi uygulamayı sakın unutma.

Yüz Serumları Nasıl Saklanır?

Yüz serumlarında sıklıkla bulunan bazı güçlü bileşenler, hava ile temas ettiklerinde etkisiz hale gelebilir. Örneğin askorbik asit (C vitamini), zamanla okside olabilir ve etkinliğini kaybedebilir. Ancak uygun şekilde şişelenmiş, içeriği zenginleştirilip geliştirilmiş yüz serumları daha uzun süre dayanabilir. En iyisi, yüz serumunu serin ve kuru bir yerde saklamak ve altı ay ile bir yıl arasında kullanmaktır.