Cipralex Nedir?
Kullanıcı Yorumları
Cipralex, majör depresyon, anksiyete bozukluğu, agorafobisiz panik bozukluğu, sosyal anksiyete kaygı bozukluğu ve obsesif kompulsif gibi çeşitli psikolojik hastalıkların tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Mutluluk hormonu olan seratonin salgılanmasına yardımcı olur. Bu makalemizde Cipralex kullananların yorumlarını ve Cipralex’in yan etkilerini okuyabilirsiniz.
Cipralex’in fiyatı: 29,68 TL’dir.
Cipralex Yorumları
Ben yıllardır her gece uyurken uykusuz çok bölünen en ufak sese uyanan biriydim. Ama Cipralex sayesinde kesintisiz uyumaya başladım. Sabahları ilk defa dinlenmiş olarak uyanıyorum ve çok dinç oluyorum. Birçok kişi ilacın uyku getirdiğinden bahsetmiş ancak ben bu ilaç sayesinde geceleri iyi uyuduğum için gün içinde çok daha dinç hissediyorum.
Ben 10 gündür Cipralex ilacını kullanıyorum. Placebo etkisinden midir bilmiyorum ama bu kısa süre içinde normalde aşırı öfkeleneceğim olaylar karşısında çok sakin tepkiler vermeye başladım. Keşke bu ilaca daha önceden başlasaydım, şimdiye kadar öfkemle bu kadar hatalar yapmamış olurdum.
Cipralex olmasaydı anksiyetemi yenemezdim. Cipralex ansksiyetemi bitirdi, beni normal bir insan seviyesine getirdi. Cipralex yanında bir de terapi görülürse yararı çok oluyor.
Cipralex ilacını zaman zaman 10 ve 20 mg olarak doktor kontrolünde alıyorum. Ancak bir kere 4 gün kullanmamıştım. O zaman baş dönmesi ve kulak çınlaması gibi problemler yaşadım. O yüzden kullanacaklara düzenli kullanmalarını ve kafalarına göre bırakmamalarını öneriyorum.
Cipralex ilacını ilk kullandığımda mide bulantısı, iştahsızlık, cinsel isteksizlik ve orgazm olamama gibi yan etkiler yaşadım. Ancak 1 ay düzenli kullandıktan sonra bunlar ortadan kalktı. O yüzden sabırlı olun derim.
Cipralex ilacına başladığım ilk 2 hafta ben de uykusuzluk, mide bulantısı ve bununla birlikte kilo kaybına sebep oldu. Öyle ki 1 haftada 3-4 kilo verdim. Başlarda uykusuzluk, uyuşukluk ve sürekli mide bulantısı gibi problemler yaşadım. Ama ilacı kullanmaya başlayalı 1 hafta olduktan sonra bu problemlerim yavaş yavaş ortadan kalktı. Ilacın etkisini ise yaklaşık 2 hafta sonra görmeye başladım. Daha boşvermiş daha neşeli biri oldum. Ayrıca verdiğim kiloları da geri aldım, iştahımı açtı. 1,5 ay sonra tanınmaz biri oldum. Ben ilacı bırakırken bir problem yaşamadım.
Ancak asla rastgele değil doktorun kontrolünde yavaş yavaş doz düşürerek bırakın. Ek olarak internette okuduğunuz yorumlara inanarak bende de şu etkiyi yapar diye düşünmeyin. İlacın herkeste etkisi farklı olacaktır. Cipralex duyduğum kadarıyla herkesin uykusunu getiriyormuş ama ben de bu etki olmadı.
Cipralex ilacının bende görülen yan etkisi diş gıcırdatması oldu. Bu yüzden geceleri ailem uykudan uyanıyordu. Bir de bende aşırı esneme yaptı. Ek olarak Cipralex ilacı beni hissizleştirdi. Dünya yıkılsa umursamaz hale geldim.
Cipralex 10 mg ilacı 1 aydır kullanıyorum. Bende aşırı derecede uyku getirtiyor. Tabiri caizse top patlasa uyanmıyorum ve sabahları yataktan kalkmakta zorlanıyorum.
Cipralex ilacının en güçlü yan etkisi geç boşalma. Bildiğim kadarıyla ürologlar Cipralex ilacını erken boşalma tedavisinde kullanıyorlarmış.
Cipralex ilacının yan etkileri kişiden kişiye değişir. Benim iştahımı arttırdı ve 40 kilodan 54 kiloya çıktım. Ilacı yavaş yavaş bırakmama rağmen bıraktığımda gün içerisinde dilde karıncalanma problemi yaşadım.
Cipralex ilacını ortalama 6 ay kullandım ve işe yaramadığını anladım.
Cipralex ilacın etkileri farklı birçok ilaç gibi bünyeden bünyeye değişiklik gösteriyor. Bende hiç bir işe yaramadı. Yaşadığım ağlama krizlerini engellemedi ve hayata bakışımı etkilemedi. Benim sadece bol bol uykumu getiriyordu.
Cipralex ilacına daha bugün başladım. Şimdiye kadar acayip ağız kuruluğu yaptığını hissettim. Ayrıca vücutta sürekli su içme ihtiyacı doğuruyor. Ancak birileri zorlamadığı sürece yemek yeme ihtiyacı da hissetmiyorum.
Bugüne kadar birçok antidepresan denedim. Cipralex ilacını 1 yıl kullandım ve performans/yan etki oranının en yüksek olan ilaç olduğuna karar verdim.
Cipralex ilacı uyku, huzursuzluk, ishal veya kabızlık, mide bulantısı, kusma, baş dönmesi ve cinsel isteksizlik gibi hafif yan etkilere neden olabilir. Fakat vücut bu ilaca alıştığında yan etkiler ortadan kalkmaktadır. 2 hafta düzenli kullanımda ilacın faydaları görülmektedir.
Cipralex ilacını kullandığım dönem hayatımın en müthiş dönemiydi. İlaç sayesinde bütün kaygılarım, belirsizliklerim ve endişelerim ortadan kalktır. Hep istediğim soğukkanlı bir insan olmuştum. Her şeyi başarabileceğime inancım tamdı. Kafamın içinde her şey çok temizdi. Sonradan ilaçla değil de kendi kendime mutlu olabilmeyi sağlamam lazım diye düşündüm ve bıraktım.
Cipralex’in Yan Etkileri Nelerdir.
Çok yaygın yan etkiler
- Burunda tıkanıklık veya akma sinüzit
- İştahta azalma veya artma
- Endişe, huzursuzluk, anormal rüyalar, uykuya geçmede zorluk, uyku hali,sersemlik, esneme, titreme, deride karıncalanma
- İshal, kabızlık, kusma, ağız kuruluğu
- Terleme artışı
- Kas ve eklemlerde ağrı artralji ve miyalji
- Cinsel bozukluklar ejakülasyonda gecikme, ereksiyon sorunları, cinsel dürtüde azalma ve kadınlarda orgazm bozuklukları
- Yorgunluk, ateş
- Kilo artışı
Yaygın olmayan yan etkiler
- Kurdeşen, döküntü, kaşıntı, prürit
- Diş gıcırdatma, ajitasyon, sinirlilik, panik atak, sersemlik, konfüzyon durumu
- Uyku bozukluğu, tat almada bozukluk, bayılma senkop
- Göz bebeklerinde büyüme midriyazis, görme bozukluğu, kulak çınlaması tinnitus
- Saç dökülmesi vajinal kanama, kilo kaybı
- Kalp atımında hızlanma kol ve bacaklarda şişlik, burun kanaması
Seyrek olan yan etkiler
- Saldırganlık, depersonalizasyon, halüsinasyon
- Kalp atışında yavaşlama
Eldeki veriler
- Kendine zarar verme veya kendini öldürme düşünceleri, CIPRALEX’i aşağıdaki durumlarda dikkatli kullanınız”
- Kan sodyum seviyelerinde azalma belirtiler bulantı, kendini hasta hissetme, zayıf kaslar veya konfüzyon, zihin karışıklığı
- Ayağa kalkıldığında, düşük kan basıncı nedeniyle baş dönmesi ortostatik hipotansiyon
- Anormal karaciğer fonksiyon testleri kanda karaciğer enzimlerinde artış
- Hareket bozuklukları kaslarda istemsiz hareketler
- Ağrılı ereksiyon priapizm
- Cilt ve mukoza kanamaları dahil kanama bozuklukları ekimoz ve kanda düşük trombosit seviyesi trombositopeni
- Cilt veya mukozada ani şişme anjiyoödem
- İdrar miktarında artma uygun olmayan ADH salınımı
- Emzirmeyen kadınlarda süt gelmesi
- Mani
- Bu grup ilaçları kullanan hastalarda kemik kırıkları riskinde artma gözlenmiştir.
- Kalp ritminde değişiklik “QT aralığında uzama” olarak adlandırılan, EKG’de elektrokardiyogram görülen kalbin elektriksel aktivitesi
Yorumlar kapalı.