Tantum Jel Nedir? Tantum Jel Fiyatı

Tantum Jel

Tantum jel, eklem ağrıları, kas ağrıları tedavisinde kullanılan ve ağrıyı gideren etkili bir kremdir. Tantum jel içerisinde 50 g jel içinde 2,5 g benzidamin HCl etken madde bulunur. Ayrıca içerisinde izopropil alkol, gliserin, hidroksi etil selüloz, lavanta esansı ve demineralize su yardımcı maddeler içerir. İçeriğindeki etken ve yardımcı maddeler ile Tantum jel kas ağrıları, eklem ağrıları ve doku zedelenmeleri gibi fiziki rahatsızlıklarda etki sağlar. 50 mg tüp ambalaj ile satılmaktadır.

Tantum Jel Fiyatı

Tantum jel fiyat reçete ile satılır. Fiyatı 17,14 TL (AĞUSTOS 2019)

Tantum Jel Nedir?

Tantum jel, yangı önleyici etkisine bağlı olarak ağrı kesici özelliklere sahip bir non-steroid antiinflamatuvar ilaçtır. Renksiz, berrak jel olan tantum kolay yayılır ve lavanta kokusuna sahiptir. 50 mg tüp ambalajlarda satılmaktadır. Muhtelif sebeplerle (cerrahi, travmatik, fizik vs.) meydana gelen yumuşak doku zedelenmelerine bağlı lokal ödem (vücutta sıvı birikimi), yangı, kas ağrıları ve eklem ağrıları tedavisinin yanında aşağıdaki rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır;

Tantum Ne için Kullanılır?

Tantum jel boyun ağrısı için iyi gelen bir kremdir. Tantum jel boyun ağrısı, eklem ağrısı gibi ödem sonucu oluşan ağrıları giderir.

  • Bursit (eklem keselerinin yangısı),
  • Tendinit (kasları kemiğe bağlayan yapılar olan tendonların yangısı),
  • Kas ağrısı,
  • Sırt ve bel ağrısı,
  • Burkulma,
  • Ezik,
  • Kas gerilmesi.

Tantum Jel Kullanım Şekli

Tantum jel kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Hiçbir ilaç doktor ya da eczacı tavsiyesi olmadan kullanılmamalıdır. Tedavi esnasında doktorunuzdan tantum jel talep edebilirsiniz, uygun olması halinde gerekeni doktorunuz yapacaktır. İçeriğinde bulunan maddelere alerjiniz varsa kullanmayın, kullanmanız halinde tantum jel yan etkileri ile karşılaşma ihtimalinizi arttırırsınız.

Tantum, hasta bölgeye veya civarına hafif ovarak günde 2-3 kez sürülerek kullanılır. 1 seferde sürülecek jel miktarı 35 mm-85 mm (1-2 g) uzunluğunda olmalıdır. Tedavi süresi cerrahi travmalarda 3-5 gün, diğer travmatik durumlarda 5-7 olarak standart görülse de doktorunuz sizin tedavinizin ne kadar süreceğini size bildirecektir.

Kullanmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

İçeriğindeki maddelere alerjiniz varsa kullanmayın. Doktorunuzun belirttiği dozu aşmayın. Açık yaralar üzerinde kullanılmaz. Uzun süreli kullanım cildi hassaslaştırır, zarar verir. Gözlerden, ağız ve burun içinden uzak tutunuz. Tantum fayda sağlaması için uygun dozda kullanmalısınız. Doz aşımı durumunda ya da olumsuz bir etki ile karşılaşıldığında hissedildiğinde jeli kullanmayı bırakarak doktorunuza mutlaka bilgi verin.

Tantum Jel Hamilelikte Kullanımı

Tantum jel hamilelikte kullanılması önerilmemektedir. Tantum jel emzirme döneminde kullanılması önerilmemektedir. Tantum çocuklarda ve yaşlılarda da aynı dozda kullanılabilir. 6 yaş ve üzeri kullanıma uygundur ancak doktor kontrolünde ve tavsiyesiyle olmalıdır.

Tantum Jel Yan Etkileri

Tüm ilaçlar gibi, Tantum içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler gösterebilir. Tantum jel yan etkileri nadiren görülmektedir.

Seyrek olarak görülen yan etkiler:

  • Cilt tahrişine bağlı kaşıntı
  • Kızarıklık
  • Deride içi sıvı dolu kabarcıklar
  • Işığa karşı duyarlılık reaksiyonları

Tantum jel yan etkileri ilaç kullanımı kesilince kaybolmaktadır.

Yorumlar kapalı.